Verlenging hinderpremie en aanvullende compensatiepremie

09.06.2020

De Vlaamse Regering verlengt de corona hinderpremie voor ondernemers die hun locatie verplicht moeten sluiten. Daarnaast komt er een aanvullende compensatiepremie van 2.000 euro voor ondernemingen met groot omzetverlies.

Verlenging hinderpremie

De huidige regelgeving voorziet het aflopen van de corona hinderpremie op 12 juni. Daarom besliste de Vlaamse Regering om de hinderpremie te verlengen voor wie verplicht gesloten moet blijven.

Aanvullende compensatiepremie

De beperkende maatregelen die opgelegd werden om de verspreiding van het virus tegen te gaan, werken voor veel ondernemingen nog steeds door, waardoor er langdurige impact op de omzet is. Daarom voorziet de Vlaamse regering nu in een aanvullende compensatiepremie van 2.000 euro.

De extra premie kan gelden voor alle ondernemingen die in aanmerking kwamen voor de eerste compensatiepremie én voor ondernemingen die een beroep konden doen op de hinderpremie en ondertussen opnieuw open zijn. De voorwaarde is een omzetverlies van minstens 60% in een periode van 1 maand vanaf de heropening ten opzichte van een referentieperiode vorig jaar. Voor winkels gaat het om de periode van 11 mei tot 11 juni, voor horeca ondernemingen bijvoorbeeld gaat het om de periode van 8 juni tot 8 juli. Het omzetverlies moet aangetoond kunnen worden aan de hand van dagontvangsten, geleverde prestaties of de tijdsregistratie. Daarnaast moet de onderneming ook effectief openen en de activiteiten heropstarten.

Meer informatie op de website van Vlaio. .

Leden van Fevia vinden hier een overzicht van de steunmaatregelen en premies.