Voedingsbedrijf Boortmalt genomineerd voor de Foreign Investment Trophy

08.02.2018

Fevia-lid Boortmalt in Antwerpen is genomineerd voor de Foreign Investment of the Year Trophy 2018 uitgereikt door Flanders Investment & Trade (FIT). Met deze trofee erkent FIT een opvallend buitenlands investeringsproject in Vlaanderen. Laten we de investeringen in de voedingsindustrie in de kijker zetten en stem voor Boortmalt!

’s Werelds grootste moutfabriek in Vlaanderen

Het Franse moederbedrijf van Boortmalt, Axéréal, een Franse graancoöperatieve, investeert maar liefst 35 miljoen euro om van Boortmalt Antwerpen de grootste moutfabriek in de wereld te maken.

De site wordt niet alleen omgebouwd tot grootste moutfabriek, maar omvat ook een R&D-centrum. Daarmee stijgt de productiecapaciteit van 360.000 naar 470.000 ton per jaar en komen er op termijn 40 extra jobs bij in de Antwerpse vestiging.

De reden waarom Axéréal in het Antwerpse Boortmalt investeert, heeft alles te maken met de Antwerpse haven. De vraag naar bier, en bijgevolg ook mout, stijgt gestaag in Zuid-Amerika, Afrika en Azië. Vanuit de Antwerpse haven kan Boortmalt vlot exporteren naar die groeilanden. Ook plukken Axéréal en Boortmalt in Vlaanderen de vruchten van een competitieve agro- en voedingsindustrie.

Bekijk zeker ook het videointerview met Yvan Schaepman, CEO bij Boortmalt

Stemmen

Een terechte nominatie dus voor Boortmalt voor de Foreign Investment of the Year Trophy! En een nominatie die ook uw stem waard is.

Stemmen kan via www.foreigninvestmenttrophy.be.

Foreign Investment of the Year Trophy

Met de Foreign Investment Trophy onderstreept FIT het belang van buitenlandse investeringen als een motor voor de Vlaamse economie en een bron van werkgelegenheid. In 2017 investeerden buitenlandse bedrijven 2,08 miljard euro in vestigingen in Vlaanderen, verdeeld over 215 nieuwe projecten. Die investeringen leverden samen 5.377 extra jobs op.