Welke jongeren worden de eco-innovators van 2023?

17.10.2022

De Food At Work Ecotrophelia Awards is een wedstrijd waarbij studenten een eco-innovatief voedingsproduct met een groot marktpotentieel ontwikkelen. Alle studenten van wetenschappelijke en commerciële richtingen uit het hoger en universitair onderwijs in België kunnen deelnemen. De Food At Work Ecotrophelia Awards is niet alleen een wedstrijd: het is voor studenten ook een unieke kans om hun ideeën in de praktijk te testen en de eco-innovators van morgen te worden!

Zin om jouw innovatief en duurzaam voedingsconcept af te toetsen bij een professionele jury? De inschrijvingen voor de Food At Work Ecotrophelia Awards 2023 zijn nu open tot 18 november!
Schrijf je team in voor 18 november via deze link en begin met brainstormen!

Hoe verloopt de wedstrijd?

  • De eerste stap is het voorstellen en verdedigen van de projecten voor een professionele jury op 10 en 15 maart 2023. De beoordelingscriteria omvat niet alleen de smaak en de voedingswaarde van het product, maar ook het eco-innovatieve aspect, de naleving van de levensmiddelenwetgeving en de marketingaanpak. Het project moet zijn doordracht om te kunnen concurreren met echte marktspelers.

  • De prijsuitreiking vindt plaats op 26 april 2023 tijdens het Food Forward Event. Op dit event kunnen studenten hun werk voorstellen aan meer dan 300 deelnemers uit de sector.

Als kers op de taart: de winnaars krijgen de kans om België te vertegenwoordigen en deel te nemen aan Ecotrophelia Europe in Keulen (oktober 2023). Het regelement is hieronder beschikbaar.