Geert Vermeersch is de nieuwe voorzitter van Fevia Vlaanderen

11.12.2018

Brussel, 14 december 2018 – Geert Vermeersch (Colac) is de nieuwe voorzitter van Fevia Vlaanderen, de federatie van de Vlaamse voedingsindustrie. Hij neemt de fakkel over van Jan Vander Stichele (Lotus Bakeries), die onlangs zelf voorzitter van Fevia werd. Als voorzitter van Fevia Vlaanderen wil hij focussen op een nauwere samenwerking voor de vele kmo’s in de voedingssector en de engagementen die de sector de voorbije jaren aanging verder opvolgen.

Samenwerken voor grote bedrijven en voor de vele kmo’s

Geert Vermeersch is zaakvoerder van Colac, een Kempense kmo die toppings, dessertsauzen en fruitbereidingen produceert. Voordien was hij aan de slag bij verschillende internationale voedingsbedrijven, onder andere in de sector van oliën en van visproducten. Die combinatie van internationale ervaring en de unieke kijk van een kmo-bedrijfsleider hoopt hij nu als voorzitter van Fevia Vlaanderen te gebruiken om de sector en de federatie verder te versterken.

“Fevia Vlaanderen moet een federatie zijn voor en door haar leden, zowel de grotere bedrijven als de vele kmo’s die onze sector rijk is. Ik wil helpen om onze bedrijven nog dichter bij de federatie te brengen, met ons gezamenlijk promotiemerk “Food.be – Small country. Great food.” als trekker”, aldus Geert Vermeersch. “Daarnaast wil ik vanuit Fevia Vlaanderen ook nauw samenwerken met partners zoals Horeca Vlaanderen om samen de kmo’s in de voedingssector te ondersteunen.”

Engagementen nakomen

De voorbije jaren ging Fevia tal van engagementen aan, ook rond onderwerpen waarvoor de regio’s bevoegd zijn. In Vlaanderen ondertekende Fevia Vlaanderen bijvoorbeeld de engagementsverklaring ter ondersteuning van het dranken- en tussendoortjesbeleid van scholen. Uit een tussentijdse monitoring door het Vlaams Instituut Gezond Leven blijkt dat de industrie haar engagementen nakomt.

Geert Vermeersch wil verder gaan op de ingeslagen weg: “We nemen als voedingssector zelf engagementen en werken aan oplossingen voor uitdagingen rond voeding en gezondheid of rond circulair ondernemen. Zo presenteerden we deze zomer aan de Vlaamse overheid een plan om samen zwerfvuil aan te pakken en verpakkingen duurzamer te maken. Nu komt het er op aan om als betrouwbare partner die engagementen nauwgezet op te volgen. Samen met Fevia voorzitter Jan Vander Stichele, CEO Bart Buysse, secretaris-generaal van Fevia Vlaanderen Nadia Lapage en het team van Fevia ga ik daarop toezien.”

Voor economische cijfers over de voedingsindustrie in Vlaanderen: klik hier