Ardo ziet de toekomst groen… en rood

23.02.2021

De toekomst ziet groen, als je het aan Ardo vraagt. De wereldspeler in diepgevroren groenten, kruiden en fruit gaat volop voor veilige, gezonde en betaalbare producten en speelt met innovaties in op nieuwe consumententrends, zoals de zoektocht naar alternatieve eiwitbronnen. En toch is Ardo’s meest recente innovatie niet groen, maar verrassend rood…

Beet bacon

Diepgevroren groenten, kruiden en fruit zijn letterlijk en figuurlijk natuurlijk en “vriesvers”, maar toch gebruikt Ardo ook state-of-the-art technologie om volop te innoveren. Zo lanceerde Ardo onlangs de beet bacon: voorgebakken, krokante stukjes rode biet. De beet bacon is een veganistisch en glutenvrij alternatief voor spekblokjes.

Ardo speelt hiermee in op de steeds toenemende vraag naar plantaardige alternatieven. De Belgische restaurantketen ‘Balls & Glory’ gelooft alvast in het product en verwerkt de beet bacon in haar slaatjes. Ook de maaltijdleveraar MealHero springt mee op de kar en biedt het product aan in haar menu.

Beat Bacon op het menu van MealHero

De toekomst is groen

Ardo gaat volop voor een duurzame groei, en werd in 2018 dan ook bekroond tot ‘Onderneming van het Jaar’ door EY. De West-Vlaamse reus exporteert wereldwijd naar meer dan 100 landen en beschikt over 21 productie-, verpakkings- en distributiesites verdeeld over 9 landen.

Door de korte afstand tussen haar fabrieken en gewassen, gaan slechts minuten verloren tussen de oogst en het bewaren van de natuurlijke eigenschappen van het product in de vriezers. Diepgevroren groenten, kruiden en fruit zijn dus verser dan vers!