Brouwerij The Musketeers breidt uit

17.08.2021

Er is leven in de brouwerij The Musketeers in Sint-Gillis-Waas. De Oost-Vlaamse brouwerij pakt uit met een nieuw speciaalbier uit blik: “De tijd dat de consument blik associeert met minder kwalitatief bier, is voorbij. Blik is net kwalitatiever, omdat het alle aroma’s bewaart”, zegt zaakvoerder Stefaan Soetemans. Bovendien drijft The Musketeers haar productiecapaciteit op om te blijven voldoen aan de grote vraag in binnen- en buitenland.

Stefaan Soetemans, zaakvoerder The Musketeers

Kwalitatiever en volledig recycleerbaar

Brouwerij The Musketeers produceert al 20 jaar speciaalbieren, waaronder de Troubadourbieren. Nu lanceert ze voor het eerst een exclusief bier uit blik onder de noemer ‘Kiss my neighbours wife’. “Een pionierskeuze die bovendien beter is voor het milieu”, vertelt zaakvoerder Stefaan Soetemans.

De keuze voor blik was vanzelfsprekend voor The Musketeers. “Bier in blik heeft ecologische voordelen: het laat geen licht door en bewaart de aroma’s beter. Bovendien weegt blik een pak minder dan een glazen fles. En je sluit het transport uit van lege retourflessen die nog gespoeld dienen te worden”, licht Stefaan toe. “Bier in blik is de toekomst. En ook al zijn sommige consumenten nog sceptisch, nemen we graag die pioniersrol op om die perceptie te veranderen.”

Twee nieuwe fermentatietanks

Elk jaar ziet The Musketeers de vraag naar hun bieren stijgen, zowel in het binnen- als buitenland. Stefaan: “De structurele groei maakt dat we onze capaciteit moeten opdrijven. We installeren daarom twee fermentatietanks van elk 23.000 liter. Hiermee drijven we het volume op met ongeveer 40%. Als alles goed gaat, is de installatie tegen november rond. De ketels zijn zo groot dat het via het dak naar binnen wordt geplaatst”, sluit Stefaan af. 

Heeft jouw voedingsbedrijf ook iets te delen?
Bekijk hier wat Fevia met haar 4 content formats voor jou kan betekenen