Food At Work Student Awards: doe mee en schrijf je in!

18.09.2018

Jongeren warm maken om mee te werken aan de voeding van de toekomst: dat is de doelstelling achter de “Food At Work Student Awards”. De innovatiewedstrijden dagen jongeren van het secundair, hoger en universitair onderwijs uit om innovatieve, commercialiseerbare en duurzame voedingsproducten te ontwikkelen. Heb jij een leuk idee voor een nieuw voedingsproduct, schrijf je dan in vóór 9 november!

Wat houden de “Food At Work Student Awards” in?

Door deel te nemen aan de wedstrijden kun je als jongere in de praktijk ervaren welke opportuniteiten een job in de voedingsindustrie jou kan bieden. Concreet dagen we teams van leerlingen uit om een prototype van een innovatief voedingsproduct ontwerpen. Dat innovatieve voedingsproduct leg je vervolgens voor aan een jury van experts uit de voedingsindustrie, samen met informatie over het productieproces, marktpotentieel, een marketingplan, enzovoort. Kan je de jury overtuigen met het meest creatieve, smakelijke en consumentvriendelijke product dan wordt jij misschien wel uitgeroepen tot winnaar!

We maken de laureaten bekend tijdens een unieke prijsuitreiking, waar iedereen – van CEO’s tot professoren en journalisten – de voeding van de toekomst kan komen ontdekken en ook proeven. Die uitreiking zal plaatsvinden op 24 april. Hou onze website in het oog voor meer details! De winnaars maken bovendien kans op mooie prijzen. Alle geselecteerde scholen ontvangen een cheque van € 200. Het winnende team krijgt € 1000 en de tweede plaats € 500.

Als deelnemende student ontvangt je ook een opleidingscheque van Alimento, het opleidingscentrum van en voor de voedingsindustrie. Maar de Food At Work Student Awards zijn vooral een onvergetelijke en boeiende ervaring die je als jongere in contact brengt met de fascinerende wereld van de voedingsindustrie… en misschien met jouw toekomstige job!

Hoe inschrijven?

Studenten die een leuk idee hebben voor een nieuw voedingsproduct kunnen zich vóór 9 november inschrijven in 3 categorieën, via volgende links:

Meer info

Voor meer info over de wedstrijden en de inschrijvingsmodaliteiten kan je terecht bij Melissa Augello en Isabelle Decadt.

Ontdek ook de foto's en de video van de prijsuitreiking van de vorige editie: klik hier