food.be snacks: bite-size nieuwtjes van onze leden

05.10.2021

De Belgische voedingsindustrie is een vat vol prachtige verhalen en die zetten we ook deze week in de kijker met de food.be snacks: een reeks vol hapklare verhalen rond nieuwe investeringen, inspirerende innovaties, duurzame oplossingen, (internationale) erkenningen en meer van dat lekkers. Op het menu van deze week: Brouwerij Huyghe en FrieslandCampina. Laat ze je smaken!

Brouwerij Huyghe scoort in China met papajabier

Je kent Brouwerij Huyghe ongetwijfeld van haar iconische roze olifantje en het bier Delirium Tremens. Maar in China is de brouwerij vooral bekend om haar nieuwe papajabier, dat nu al een voltreffer is. “Chinezen houden van fruitig en zoet bier. Dat verklaart het grote succes achter het papajabier dat we exclusief brouwen voor de Chinese markt”, zegt CEO Alain De Laet.

Lees meer

FrieslandCampina lanceert Nutroma’s eerste rPET-fles

De Aalterse site van FrieslandCampina mocht afgelopen zondag de 31ste Voka Open Bedrijvendag officieel openen. Een feestelijk gebeuren in een jubileumjaar waarin de zuivelspeler zijn 150ste verjaardag viert. Als kers op de taart kondigt FrieslandCampina aan dat haar koffiemelkmerk Nutroma - na 50 jaar in een glazen fles - vanaf deze week in een 100% recycleerbare PET-fles wordt verpakt.

Lees meer

Heeft jouw voedingsbedrijf ook iets te delen?
Ontdek hier wat onze 4 content formats voor jou kunnen betekenen