Food@Work wedstrijden: Inschrijvingen zijn gelanceerd!

Melissa Augello
27.09.2017

Jongeren warm maken om mee te werken aan de voeding van de toekomst: dat is doelstelling achter de innovatiewedstrijden die FEVIA jaarlijks organiseert. Door deel te nemen aan de wedstrijden kunnen jongeren in de praktijk ervaren welke opportuniteiten een job in de voedingsindustrie biedt. De innovatiewedstrijden dagen jongeren van het secundair, hoger en universitair onderwijs uit om innovatieve, commercialiseerbare en duurzame voedingsproducten te ontwikkelen. Dit jaar verandert de naam van de wedstrijden naar “Food@Work Awards”, maar het concept blijft hetzelfde. Studenten die een leuk idee hebben voor een nieuw voedingsproduct, kunnen zich voor 10 november inschrijven.

Wat houden de Food@Work wedstrijden in?

Teams van leerlingen die zich voor de wedstrijden inschrijven moeten een prototype van een innovatief voedingsproduct ontwerpen. Dat innovatieve voedingsproduct leggen ze vervolgens voor aan een jury van experts uit de voedingsindustrie, samen met informatie over het productieproces, marktpotentieel, een marketingplan, enzovoort. Wie de jury kan overtuigen met het meest creatieve, smakelijke en consumentvriendelijke product wordt uitgeroepen tot winnaar. De laureaten worden publiek bekend gemaakt tijdens een unieke prijsuitreiking waar iedereen de innovaties van de leerlingen kan komen proeven. 

En er vallen voor de leerlingen en studenten mooie prijzen te verdienen. Alle geselecteerde scholen ontvangen een cheque van € 200. Het winnende team krijgt € 1000 en de tweede plaats € 500. De jury kan daarnaast eventueel een “eervolle vermelding” geven aan een team dat uitblinkt in een bepaald aspect, bijvoorbeeld: een heel innovatief product, een professioneel marketingplan,… Elke deelnemende student ontvangt bovendien een opleidingscheque van Alimento, het opleidingscentrum van en voor de voedingsindustrie. FEVIA zorgt er bovendien voor dat de wedstrijden weerklank krijgen in de pers. Maar de Food@Work Awards zijn vooral een onvergetelijke en boeiende ervaring die de leerlingen in contact brengt met de wereld van de voedingsindustrie.

Hoe inschrijven?

Studenten die een leuk idee hebben voor een nieuw voedingsproduct kunnen zich tot 10 november inschrijven in 3 categorieën, via volgende links:

Meer info

Voor meer info over de wedstrijden en de nodige documenten voor de inschrijving kan u terecht bij Melissa Augello en Isabelle Decadt. Meer info in de brochure van de wedstrijd

Ontdek ook de foto's en de video van de prijsuitreiking van de vorige editie: klik hier