Let's Get Digital: de voedingsindustrie biedt STEM-talenten toekomst

09.09.2019

Op vrijdag 20 en zaterdag 21 september slaan VRT, MNM, Imec, Universiteit Antwerpen, stad Antwerpen en 18 Vlaamse werkgeversorganisaties de handen in elkaar voor Let’s Get Digital: hét gratis event in Antwerpen dat jongeren warm maakt om te kiezen voor STEM (Science, Technology, Engineering & Mathematics). Ook vanuit Fevia Vlaanderen zetten we onze schouders onder dit event, want onze voedingsbedrijven zijn dagelijks op zoek naar technisch talenten. 

Let’s Get DigiWhat?

Het Let’s Get Digital event daagt jongeren uit om mee na te denken over hun toekomst, en over hoe STEM in dat toekomstplaatje past. Dat weekend wordt het MAS (Museum Aan de Stroom) omgetoverd tot een ware expeditietour, verdeeld over 7 thema’s, waaronder natuurlijk ook voeding.  

Je ontdekt er met eigen ogen wat STEM onder andere voor voeding en consumptie concreet betekent, aan de hand van interactieve voorbeelden. Misschien kom je er wel enkele initiatieven tegen waarvoor Fevia Vlaanderen samen met Flanders' FOOD en Alimento inspiratie leverde. 

Na deze ontdekkingstocht krijgen jongeren een zogenaamde identikit met handige doorverwijzingen naar opleidingen en jobs. Naast de expeditietour is er ook heel wat interactie voorzien op de Basecamp op het eilandje zelf. Verder kan je,  in de schaduw van het MAS , uitblazen in onze Chill-Zone.

STEM for food: ja natuurlijk

Ook de Vlaamse voedingsindustrie schaart zich achter dit event. We zijn de grootste industriële werkgever van ons land, maar jongeren zijn zich nog te weinig bewust van de jobkansen die voedingsbedrijven hen bieden. Wist je dat je bij het maken van een voedingsproduct moet denken aan zowel de juiste samenstelling, de smaak, de kwaliteit, de bewaring, de verpakking en de veiligheid ervan? Bovendien moeten onze bedrijven steeds rekening houden met de veranderende vraag van de consument. Een continue proces dus waarbij onze bedrijven vandaag werken aan de voeding van morgen.

Innovatie blijft bovendien niet beperkt tot de voeding en dranken zelf. Ook onze voedingsfabrieken evolueren steeds vaker naar hoogtechnologische omgevingen. Voedingsbedrijven zijn daarom dagelijks op zoek naar talenten die kunnen werken in deze hoogtechnologische omgeving. Met een STEM-opleiding kunnnen jongeren later aan de slag in diverse jobs: van productontwikkelaar tot voedingstechnoloog, industrieel ingenieur, productieverantwoordelijke, onderhoudstechnicus tot IT-verantwoordelijke. Met dagelijks gemiddeld 1500 openstaande vacatures is één ding duidelijk: jobopportuniteiten genoeg in de voedingsindustrie!

Werken voor de lekkerste sector van het land? Daar wil ik meer over weten!

Ben je benieuwd wat de voedingsindustrie jou allemaal te bieden heeft? Breng dan tijdens Let's Get Digital zeker een bezoekje aan onze Food At Work Container op de basecamp, gelegen op het Eilandje aan het MAS. Hilde Wynen en Ivo Francken van Alimento, ons opleidingsfonds maken jou graag wegwijs in onze sector en laten je proeven van de voeding van de toekomst.

Op de basecamp kan je ook terecht bij de Jobshop. Je kan er een babbeltje slaan met Barbara Hendrickx, een 21-jarige studente die dat weekend het gezicht wordt van onze sector. Je kan er voor alle soorten vragen bij haar terecht. Zij geeft je graag meer uitleg over de sector op basis van haar ervaring in de sector. Over onder andere de vier voedingstrends van de toekomst, maar ook wat de verschillende STEM-studieopleidingen zijn die je kan volgen om later aan de slag te gaan in de voedingsindustrie.

Kom hier alvast meer te weten over Barbara 

Smaakt dit artikel naar meer? Kom dan zeker eens piepen op de publieksdag op zaterdag 21 september. Heel graag tot dan!