Let’s Get Digital: STEM for food!

03.10.2019

Op vrijdag 20 en zaterdag 21 september palmden honderden Vlaamse jongeren de buurt rond het Antwerpse MAS in, op zoek naar hun digitale toekomst… en die vonden ze natuurlijk in de voedingsindustrie! Op het STEM-event van radio MNM, UAntwerpen, imec, De Vlaamse Ondernemers en stad Antwerpen proefden ze er de voeding van morgen en konden ze in een Food At Work container hun toekomst in de lekkerste sector ontdekken.

De toekomst werkt, met Vlaamse ondernemers natuurlijk

Jongeren warm maken voor Science, Technology, Engineering & Mathematics, of kortweg STEM: dat is het idee achter Let’s Get Digital. En dat is ook wat bij heel wat Vlaamse ondernemers, zeker bij onze voedingsbedrijven, hoog op de agenda staat. Logisch dus dat 19 Vlaamse werkgeversorganisaties de krachten bundelden en met als baseline “De toekomst werkt” het initiatief van jongerenradiozender MNM ondersteunden… met een prominente rol voor de voedingsindustrie!

Met de employer brand Food At Work lieten Fevia Vlaanderen en Alimento de jongeren letterlijk en figuurlijk proeven van de toekomstperspectieven die de voedingsindustrie hen kan bieden. Onder het motto “the winners takes it all” mochten jong en oud in een trendy Food At Work container het gewicht proberen raden van een wereldbol vol Belgische lekkernijen. En bezoekers kregen er de kans om Strativeg te proeven: het innovatieve bladerdeeg met extra groenten en vezels waarmee een team van KU Leuven campus Geel de Food At Work Ecotrophelia Awards won. 

Speeddate met een rolmodel

Op detoekomstwerkt.be en in een jobshop op Let’s Get Digital deelden jonge rolmodellen hun passie voor STEM en voor een loopbaan in het bedrijfsleven. Zo ook Barbara Hendrickx, een gedreven studente die in september haar masteropleiding in de biowetenschappen (optie voedingsindustrie) begon. Tijdens haar stages bij twee voedingsbedrijven en tijdens Fevia’s “Students Meet CEO” kreeg ze volop de smaak te pakken voor een loopbaan in de lekkerste sector. Hoe ze mee vorm wil geven aan de voeding van de toekomst lees je op de website van de Vlaamse ondernemers: ontdek het verhaal van Barbara

Tijdens een elektrische speeddate doorheen Antwerpen mocht Barbara, die dit jaar deelneemt aan de Food At Work Student Awards, zowel Nadia Lapage van Fevia Vlaanderen als collega Frank Beckx van Essenscia aan de tand voelen. Hoe zij het ervan af brachten ontdek je in onderstaande video.

Nieuwe website

Wil je meer weten over de carrièremogelijkheden in de voedingsindustrie? Of ben je benieuwd waar je een STEM-opleiding kunt volgen met perspectieven op een loopbaan in de lekkerste sector? Je ontdekt er alles over op de gloednieuwe website www.foodatwork.be.

Ook langs Waalse kant zetten we in op STEM, zo nemen we deel aan de Startech's Days 2020 op 22 maart in Ciney. Meer informatie volgt.