Pauwels Sauzen doneert 153.600 bokalen pastasaus aan Voedselbanken

11.02.2022

In 2021 doneerde Pauwels Sauzen een totaal van 153.600 bokalen verse pastasaus aan de voedselbanken. Hiermee draagt de sauzenproducent een steentje bij in de voedselbedeling aan zij die dat het meeste nodig hebben. Opvallend: Pauwels zet speciaal productielijnen in om te kunnen schenken: “Onze verschillende bijdrages worden bewust ingepland in onze productieplanning”, klinkt het.

Voedselhulp

Belgische voedingsbedrijven schenken jaarlijks meer dan 10 miljoen maaltijden aan organisaties die voedselhulp voorzien voor wie dat hard nodig heeft. Ook bij Pauwels doneren ze al enkele jaren regelmatig sauzen aan de voedselbanken. Maar toen de coronacrisis in het voorjaar van 2020 toesloeg, bleef ook de bevoorrading van die voedselbanken niet zonder gevolgen. 

De beschikbare voorraad nam er aan een sneltempo af, waardoor Fevia een oproep deed aan Belgische voedingsbedrijven om te blijven schenken. Die oproep kreeg weerklank bij heel wat producenten waaronder ook bij Pauwels Sauzen en dus schroefden ze sindsdien hun donaties een flink stuk op. Meer zelfs: ze planden producties in speciaal om te kunnen doneren. 

Verse pastasaus

In april 2020 doneerde Pauwels een eerste lading pastasaus in het coronatijdperk: een volle vracht van 38.400 glazen bokalen pastasaus, goed voor in totaal 20.000 kilogram! In september van datzelfde jaar volgde opnieuw zo’n volle vracht. 

Het voorbije jaar werd de samenwerking met de voedselbanken nog verder opgeschroefd. Hun commerciële binnendienst zorgde in overleg met de productieteams voor 4 nieuwe schenkingen in februari, april, augustus en december. Dit was in totaal goed voor 153.600 bokalen pastasaus. Het engagement van Pauwels Sauzen naar de voedselbanken toe gaat op die manier alleszins in stijgende lijn. Een trend die de directie van Pauwels nog een hele tijd willen verderzetten:

“De coronacrisis die nu al twee jaar aanhoudt, maakt nogmaals duidelijk hoe cruciaal de voedingsindustrie is. Bij Pauwels dragen we graag ons steentje bij aan een maatschappelijk probleem rond voedselhulp en blijven we niet blind voor de honger waarmee sommige mensen te kampen hebben. Onze verschillende bijdrages aan de voedselbanken worden daarom zelfs bewust ingepland in onze productieplanning. Op die manier leveren we steeds vers product af. Het blijft onze bedoeling om de voedselbanken ook in de toekomst te blijven steunen met verse pastasaus van topkwaliteit”, aldus de Pauwels directie.

Ontdek meer over onze gerelateerde thema's: 
Milieu en energie
Meer bite-size nieuwtjes van onze bedrijven: 
food.be snacks