Samen steunen we de slachtoffers van de overstromingen

23.07.2021

Een week geleden troffen de zwaarste overstromingen sinds decennia verschillende regio’s van ons land. Het Fevia team wenst alle getroffen burgers, gezinnen en bedrijven heel veel moed in deze moeilijke periode. Heel wat voedingsbedrijven tonen zich solidair door acties op poten te zetten om burgers in de getroffen gebieden te helpen. Fevia overlegt intussen met verschillende organisaties (Voedselbanken, het Rode Kruis, Crisiscentrum) om te bekijken hoe we als sector verder hulp kunnen aanbieden en steunt zelf ook onze getroffen leden. 

Hartverwarmende acties voor getroffen burgers

Door de overstromingen kwamen heel wat mensen zonder drinkbaar water te zitten. Verschillende bedrijven bundelden de krachten om op verschillende plaatsen water te bevoorraden. Zo zorgde een samenwerking tussen Unilever, Danone, Nestlé, Delhaize en Cristaline voor liefst 146.000 liter drinkwater voor slachtoffers in de provincie Namen. 

 

Een team van AB InBev stak samen de handen uit de mouwen en trok naar de provincie Luik. In de sporthallen deelden ze er blikjes water en kleren uit. 

 

Mineraalwaterproducent Chaudfontaine, zelf ook getroffen door de overstromingen, stuurde drank en kledij op naar de lokale gemeenschapscentra in de regio.

Ook bij Unilever stroopten ze de mouwen op. Voorlopig leverde het bedrijf al 6 vrachtwagens vol voeding en verzorgingsproducent voor slachtsoffers in de provincies Luxemburg, Luik en Namen. De afdeling Food Solutions van Unilever bereidt ook duizenden vacuum-verpakte bereide maaltijden voor. Daarnaast ondersteunt Unilever collega’s die ter plaatse huizen of straten willen helpen opruimen en opkuisen. 

 

Een foodtruck van GB Foods hield halt in Pepinster en deelde er zo’n 5.000 frietjes uit, samen met sausjes van Devos Lemmens. 

 

© Julien Warnand/EPA© Julien Warnand/EPA

Ook La Lorraine Bakery Group toonde zich solidair met de slachtoffers door extra brood- en bakkerijproducten te doneren aan voedselbanken en crisiscentra in de meest getroffen gebieden.

Verder droeg Greenyard ook haar steentje via het leveren van groenten en fruit aan lokale hulporganisaties. Zij zorgen voor de verdere verdeling naar diegenen die het hoognodig hebben.

 

Heeft jouw voedingsbedrijf ook een initiatief te delen? Of wil je graag helpen? Laat het ons weten
We zijn momenteel in gesprek met verschillende organisaties om te bekijken hoe we als sector samen verder hulp kunnen bieden.

Fevia helpt getroffen leden 

Helaas zijn ook enkele voedingsbedrijven zwaar getroffen door de overstromingen. Het Fevia team staat dan ook klaar om hen te steunen in deze moeilijke omstandigheden, onder andere met informatie en tips. 

Ondervindt jouw voedingsbedrijf zelf schade door de overstromingen? Van verzekeringen tot tijdelijke werkloosheid: we sommen in dit artikel op wat je kan doen indien je zelf schade hebt ondervonden.

Voor andere vragen kan je steeds terecht bij het Fevia team