Van gandaham tot whisky: “nieuwe” Gentse chocolatier experimenteert erop los

03.11.2020

There’s a new chocolatier in town! De familie Vandenbouhede zette vorig jaar een punt achter hun bekende bakkerij in Gent. Maar voor elke deur die dicht gaat, gaat er een nieuwe open. Samen met hun zoon Stijn, openen Janique en Nancy Vandenbouhede een chocolatier, waar ze zich focussen op het maken van pure, creatieve en verse chocolade: “We willen een beleving bieden aan onze klanten”, luidt het.

Janique heeft de techniek, Stijn is het creatieve brein

In hun voormalige bakkerszaak had vader Janique Vandenbouhede al ervaring met het maken van chocoladefiguren en koekjes. Vooral de paas- en sinterklaaschocolade vielen heel hard in de smaak bij hun cliënteel. Bij de oprichting van hun nieuwe chocoladezaak, bundelen vader en zoon hun kennis en knowhow en zorgen ze voor de ultieme kruisbestuiving: vader Janique heeft de techniek, en zoon Stijn is kok en het creatieve brein achter de chocolade.

Atelier als kloppend hart voor innovatie

In de winkel vind je meer dan 40 soorten pralines, chocoladefiguren, marsepein en huisgemaakte speculaas. Onder de winkel bevindt zich het atelier, waar je vader en zoon live in actie ziet. Buiten de champagne met chocoladesmaak, maken ze alles zelf. Ondernemen betekent ook innoveren. Daarom experimenteren vader en zoon erop los: van een fruitige mangopraline met een toets van chilipeper, tot een praline met Gandaham. “We willen een beleving bieden aan onze klanten, vandaar dat we graag experimenteren. Momenteel zijn we bezig met een serie whiskypralines”, vertelt Stijn.

Heeft jouw voedingsbedrijf ook iets te delen?
Ontdek hier wat onze 3 nieuwe content formats voor jou kunnen betekenen

Ontdek meer over onze gerelateerde thema's: 
Concurrentiekracht
Meer bite-size nieuwtjes van onze bedrijven: 
food.be snacks
Tags: 
food.be snacks