Duurzaamheid: een terugblik en een vooruitblik

30.01.2020

Fevia zette in 2019 een aantal gesprekken en acties op om verder te evolueren naar een duurzamer voedingssysteem. Ook voor 2020 staat onze sector heel wat te wachten en slaan we de handen in elkaar met onze partners voor een meer duurzame toekomst.

19 wensen van onze stakeholders voor 2019

In januari 2019 heeft Fevia 19 van haar stakeholders bevraagd die elk een wens formuleerden voor de bedrijven van de voedingsindustrie. We verzamelden de 19 wensen in een brochure waarmee we onze leden inspiratie willen geven om hun strategie over een duurzame ontwikkeling in hun bedrijf verder uit te werken.

Aan de slag met duurzaamheid!

In het kader van een project gesteund door de Vlaamse Overheid – MVO Vlaanderen publiceerde Fevia in maart het eerste MVO-sectorpaspoort voor voedingsbedrijven, een praktisch instrument voor alle voedingsbedrijven die aan de slag willen gaan met duurzaamheid.

Lees het nieuwsartikel

Duurzaamheid in actie-tour

SamenIin samenwerking met EY organiseertt Fevia in 2019 en 2020 een reeks interactieve sessies rond duurzaamheid voor Belgische voedingsbedrijven. Met de sessies stimuleren en inspireren we bedrijven om 5 relevante SDG’s (Sustainability Development Goals) te implementeren in hun bedrijfsvoering. Fevia maakte ludieke "SDG-Bingo" video’s om bedrijven te tonen hoe ze concreet aan de slag kunnen.

Lees het nieuwsartikel

5 jaar D’Avenir: Fevia Wallonie maakt de balans op

Fevia Wallonie maakt de balans op na het 5-jarig bestaan van het initiatief D’Avenir, en dacht na over de verschillende vervolgpistes. Eén van de hoofdboodschappen van de partners uit de agrovoedingsketen aan de Waalse regering, is om hen te betrekken in het Waalse transitieplan over voeding.

Lees het nieuwsbericht

Ons 4de rapport voor een duurzame ontwikkeling

Fevia stelt eind 2020 haar 4de duurzaamheidsverslag van de Belgische voedingsindustrie voor. Daarvoor gaan we de dialoog aan met verschillende stakeholders en ontwerpen we samen met onze leden een ambitieuze duurzaamheidsstrategie gesteund door verschillende acties en initiatieven.

Verdere stappen zetten met D’Avenir

Met het oog op een duurzame groei voor het Waalse agrovoedingssysteem, blijven we ook in 2020 verdere stappen zetten met het initiatief D’Avenir. Hoe precies? Met de focus op de ontwikkeling van productieketens die een hoge toegevoegde waarde kunnen leveren. Anderzijds op de integratie in het overgangsbeleid van de Waalse overheid.

Wereldexpo Dubai: de Vlaamse week met het oog op duurzaamheid

Tijdens de Werelexpo in Dubaï, wordt in het Belgisch Paviljoen de ‘Vlaamse week’ georganiseerd, met het oog op circulair ondernemen.

De duurzaamheid in actie-tour continues

In samenwerking met EY organiseert Fevia in 2020 twee interactieve sessies rond duurzaamheid voor Belgische voedingsbedrijven. Met de sessies stimuleren en inspireren we bedrijven om Sustainability Development Goals 12 en 17 te implementeren in hun bedrijfsvoering. Fevia maakte ludieke "SDG-Bingo" video’s om bedrijven te tonen hoe ze concreet aan de slag kunnen.

Bekijk de opkomende events

Meer weten over de dossiers binnen duurzaamheid?
Klik hier