food.be snacks: bite-size nieuwtjes van onze leden

19.01.2021

De Belgische voedingsindustrie is een vat vol prachtige verhalen en die zetten we ook deze week in de kijker met de food.be snacks: een reeks vol hapklare verhalen rond nieuwe investeringen, inspirerende innovaties, duurzame oplossingen, (internationale) erkenningen en meer van dat lekkers. Op het menu van deze week: Pasta della Mama en Neuhaus. Laat ze je smaken!

Pasta op moeders wijze en met minder energieverbruik

De Luikse pastaproducent Pasta della Mamma munt uit in kwaliteit, maar ook in haar productieproces dat al jaren energiezuiniger wordt. “De afgelopen jaren werkten we aan onze CO2-uitstoot en energieverbruik. Tot nu toe hebben we onze CO2-uitstoot met 34% kunnen beperken”, vertelt industrieel directeur Guillaume Graulich. Pasta-stisch!

Lees meer

Neuhaus werkt aan duurzaamheid ‘beyond chocolate’

Chocolade is lekker, maar heeft soms ook een ongewenste nasmaak: ontbossing, kinderarbeid, de uitbuiting van cacaoboeren … het zijn kwesties die we moeten aanpakken. Zo is Neuhaus voortdurend in de weer om haar product en proces te verbeteren qua duurzaamheid. Het bedrijf investeerde ook in een eigen plantage in Ecuador, waar vandaag 36% van alle gebruikte cacaobonen wordt geproduceerd.

Lees meer

Heeft jouw voedingsbedrijf ook iets te delen?
Ontdek hier wat onze 3 content formats voor jou kunnen betekenen