food.be snacks: bite-size nieuwtjes van onze leden

18.10.2021

De Belgische voedingsindustrie is een vat vol prachtige verhalen en die zetten we ook deze week in de kijker met de food.be snacks: een reeks vol hapklare verhalen rond nieuwe investeringen, inspirerende innovaties, duurzame oplossingen, (internationale) erkenningen en meer van dat lekkers. Op het menu van deze week: Brasserie Val-Dieu en Ferrero. Laat ze je smaken!

Brasserie Val-Dieu maakt crackers van bierdraf

Bij een biertje hoort uiteraard een versnapering. En liefst een versnapering die evenwichtig is en goed voor het milieu. Onlangs lanceerde Val-Dieu als eerste Belgische brouwer een nieuwe productinnovatie: crackers op basis van bierdraf, een restproduct bij het brouwen van bier.

Lees meer

Enkel 100% duurzame cacao: een mijlpaal voor Ferrero

Ferrero kwam haar belofte na om tegen eind 2020 enkel nog 100% duurzame cacaobonen aan te kopen, inclusief de nodige certificeringen en onafhankelijke controleorganismen. De keuze voor enkel duurzame cacao kadert in een breder engagement, met als doelen betere leef- en werkomstandigheden voor de cacaoboeren, bescherming van de kinderrechten en behoud van de natuurlijke rijkdommen. 

Lees meer

Heeft jouw voedingsbedrijf ook iets te delen?
Ontdek hier wat onze 4 content formats voor jou kunnen betekenen