food.be snacks: bite-size nieuwtjes van onze leden

11.05.2021

De Belgische voedingsindustrie is een vat vol prachtige verhalen en die zetten we ook deze week in de kijker met de food.be snacks: een reeks vol hapklare verhalen rond nieuwe investeringen, inspirerende innovaties, duurzame oplossingen, (internationale) erkenningen en meer van dat lekkers. Op het menu van deze week: Westvlees, Cristal en Leffe. Laat ze je smaken!

Doorgedreven waterhergebruik bij Westvlees

Westvlees, één van de belangrijkste Europese producenten van vers en bereid varkensvlees in België, investeerde in een state-of-the-art waterrecuperatie installatie. Elke dag zuivert de installatie 900 miljoen liter afvalwater tot drinkwater. Dit betekent dat ongeveer 50% van het totale waterverbruik gerecupereerd wordt in de installatie.

Lees meer

Cristal produceert met groene stroom

Cristal is al sinds 1928 een pionier in pils. Een rol die ze vandaag naar een nog hoger niveau tillen. Sinds begin dit jaar wordt Cristal met 100% groene stroom gebrouwen, afkomstig van 2 nieuwe windmolens in Alken, samen met de bestaande 6.000 zonnepanelen op het dak van de brouwerij.

Lees meer

Leffe ondersteunt horecapersoneel

Hoera! Eindelijk kunnen we opnieuw een terrasje doen. En dat wil AB InBev extra in de verf zetten met ‘Merci Horeca’, een actie waarmee ze voor elke verkochte Leffe 1 euro fooi schenkt aan het horecapersoneel. Een mooie manier om het personeel te ondersteunen en te bedanken tijdens de heropening. De actie loopt tot 8 juni en de brouwer zal tot een half miljoen euro aan fooi schenken aan het personeel in de deelnemende horecazaken.

Lees meer

Heeft jouw voedingsbedrijf ook iets te delen?
Ontdek hier wat onze 4 content formats voor jou kunnen betekenen